10 nov 2019

10 nov 2019

Zdravstvene prednosti koje imaju bundevine sjemenke

Kategorija: Super hrana

Zdravstvene prednosti koje imaju bundevine sjemenke

 Otkrijte iznenađujuće zdravstvene prednosti koje imaju bundevine sjemenke i jedite ih umjesto nezdravih grickalica.

Sjemenke bundeve, ili kako ih neki nazivaju bučine golice se u medicinske svrhe koriste već hiljadama godina.

Bogat su izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K. Sjemenke bundeve su odličan izbor za grickanje jer su bogate omega 3 masnim kiselinama koje su tijelu neophodne za održavanje zdravlja srca i reguliranje krvnog tlaka.

Istraživanje njemačkih znanstvenika zaključuje da žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno jedu bučine sjemenke imaju za 23% manji rizik od nastanka raka dojke. Jednako učinkovitima su se pokazale i sjemenke suncokreta.

Ulje sjemenki bundeve se koristi za liječenje povećane prostate (hiperplazije). Ulje sadrži fitokemikalije i antioksidanse koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i sprječavaju nastanak kancerogenih stanica. Istraživanja su pokazala da sjemenke bundeve razinu lošeg kolesterola mogu smanjiti za 13%, a razinu ukupnog kolesterola za 10%. Također će smanjiti rizik od nastanka krvnih ugrušaka, bolesti kardiovaskularnog sustava, moždanog i srčanog udara. I ne samo to ova zdrava sjemenka može biti i odlična grickalica za one koji žele izgubiti kolograme budući da su bogat izvor vlakana i proteina, tvari koje su ključne u gubitku kilograma.

Screenshot_20191108-105019 jjn  Zdravstvene prednosti koje imaju bundevine sjemenke Screenshot 20191108 105019 jjn